Ajoneuvovarustelun ja ilmastoinnin asiantuntija!

040 566 01 82

Avoinna arkisin 8:00 - 16:00

PR-Varustelu Oy

Vuorelankatu 7
20320 TURKU
040 566 01 82
pr@pr-varustelu.fi
www.webastoturku.fi

Avoinna arkisin 8:00 - 16:00

OLEMME LOMALLA 1-12.7.

Calix Defa

Lohkolämmittin auttaa säästämään!

Jo +5C° lämpötilassa lohkolämmittimen käyttö on järkevää. Esilämmitetty moottori kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin kylmä ja tietenkin myös päästöt ovat pienemmät lämpimällä moottorilla. Varsinkin diesel-autoissa on ongelmallista jos moottori ei saavuta käyntilämpötilaa riittävän usein. Tällöin partikkelisuodatin (DPF) ei puhdistu ja se voi pahimmassa tapauksessa vaurioitua käyttökelvottomaksi aiheuttaen useamman tuhannen euron korjauslaskun.

Moottorilämmittimien tyypit:

Lohkolämmitin

Lohkolämmitin asennetaan suoraan moottorinlohkossa olevan vesiprikan paikalle. Nykymoottorissa tämä tulee enää harvoin kyseeseen.

Letkulämmitin

Letkulämmitin asennetaan lämmitinvalmistajan ohjeiden mukaan vesiletkun väliin. Yleensä letkulämmittimet toimivat ns. vapaan kierron menetelmällä lämpimän nesteen noustessa ylös. Joissain tapauksissa letkulämmittimen asennuksen yhteydessä on asennettava kiertovesipumppu toiminnan varmistamiseksi.

Säteilylämmitin

Säteilylämmitin asennetaan moottorin ulkopuolelle joko öljypohjaan tai moottorinlohkon kylkeen. Öljypohjaan asennettava lämmitin ei juurikaan nosta moottorin jäähdytysnesteen lämpötilaa, öljyn se kyllä lämmittää.

Pyrimme aina kuin vain on mahdollista asentamaan lämmittimen joka lämmittää suoraan jäähdytinnestettä, eli lohko- tai letkulämmittimen. Jos valmistajilta ei löydy autoon vesitilanlämmitintä, on siihen usein syynsä. Kaikkia moottoreita ei voi esilämmittää ilman moottorinvikavalon syttymistä, silloin vaihtoehdoksi jää usein öljypohjaan asennettava säteilylämmitin.

Calix

Calix on ruotsalainen moottorilämmitinvalmistaja jolta löytyy soveltuvuudet useimpiin autoihin. Calixin tuotevalikoimasta löytyy niin sisätilanlämmittimet kuin akkulaturitkin.

Defa

Defa on norjalainen lämmitinvalmistaja. Defalta löytyy myös sisätilanlämmittimet, akkulaturit, hälyttimet ja sähköautojen latausasemat.

Kysy lisää!

CalixTimer